TEMA: Kultur, overgreb og samtykke – Med jordeperson Camilla Tved

Idag, på kvindernes internationale kampdag den 8. Marts 2021, sender vi jer denne særudgave af efterveer. 

Da vi for nyligt spurgte vores lyttere, om de havde haft nogle ubehagelige oplevelser i forbindelse med gynækologiske undersøgelser, blev vi væltet af de mange svar. For at forstå denne problematik og sætte den i kontekst, har vi haft aktivist, jordeperson, sexolog og ven af podcasten Camilla Tved i studiet. Camilla har sammen med os forsøgt at give et bud på, hvor de forskellige debatter om jordemødres arbejdsvilkår, ressourcemangel på fødselsområdet og problematikken ved manglende information og samtykke under gynækologiske undersøgelser, både overlapper og adskiller sig.

Vi gennemgår forskellige begreber og perspektiver, og taler om,  at vi nogle gange skal holde tungen lige i munden. Og så har vi talt om, hvad “kultur” betyder – Både når vi snakker om overgrebskultur og  manglende samtykkekultur. God fornøjelse og god kampdag!

Du kan støtte arbejdet med podcasten på www.Patreon.com/efterveer