Mistanke om downs, svangerskabsforgiftning og HELLP – Camillas historie

Camilla er 21 da hun bliver gravid, og vil gerne udstråle, at hun har styr på det hele på trods af sin unge alder. Camillas graviditet er dog  kompliceret. Fra uge 12-16 går hun i uvished for om fosteret har downs syndrom. Efter dette endeligt afkræftes følges hun tæt, da babyen i maven er mindre end gennemsnittet. Hun oplever også spontan blødning, og indlægges til sidst med svangerskabsforgiftning. Camilla må sættes igang, for hendes krop er nu for belastet til, at hun kan tåle at være gravid længere. Under fødslen bliver hun overvældet af smerterne og går i panik. Fødslen er hurtig og overvældende. Efterfølgende udvikler hun det livsfarlige HELLP syndrom, og må indlægges på intensivafdelingen. Da den nybagte mor kommer hjem igen, føler hun sig helt væltet og plaget af skyld, over den hårde graviditet og fødsel.

Du kan støtte arbejdet med podcasten på www.Patreon.com/efterveer