Aviaja og Knud – En fortælling om føticidium

Aviaja har en søn på to, da hun bliver gravid med sit andet barn. Allerede tidligt i graviditeten er der mindre afvigelser, som ikke kan forklares. Hovedet måles for stort, næsebenet er for kort,  babyen er stor, og der er for meget fostervand. Graviditeten er vanskelig – Fuld af kvalme, bækkenløsning og smertefulde plukkeveer. Aviaja og kæresten er urolige, men nægtes fosterdiagnostik. Først da Aviaja er i 3. trimester opdages det, at babyen har en spontant opstået kromosomfejl. Aviaja venter et svært sygt barn. Det er for sent at få en abort efter danske regler, men med lægens hjælp tager Aviaja og kæresten til England. Her træffer de det umenneskeligt svære valg at afslutte babyens liv ved et såkaldt føticidium. Valget er truffet og konsekvensen er taget, men det er jul 2020 og verden er i højeste coronaberedskab. Et efter et lukker luftrummene over Europa, men Aviaja VIL hjem til hendes to-årige søn, hjem og føde og begrave hendes baby.

Aviajas anbefalinger til podcasts om sorgen:

  • Jeg lever med døden
  • Forældre og sorg – En podcast om at miste dit barn
  • Politiken plus en: Afsnit 13 og 14
  • Utan dig (svensk podcast)

.

.

Du kan støtte arbejdet med podcasten på www.Patreon.com/efterveer