Hovedpersonen sidder på hospitalseng

En historie om at være gravid og føde med en funktionsnedsættelse

Susanne har en medfødt misdannelse i urinvejene kaldet blæreekstrofi, og har derfor altid troet, at hun ikke var i stand til at blive gravid og bære et barn. Da hun og hendes mand beslutter sig for at give det et forsøg, går der imidlertid ikke mange uger, før det lykkedes. Embryoet hænger desværre ikke fast, og Susanne må gennemgå en missed abortion og en masse bekymringer, før hun igen bliver gravid. Som gravid bliver hun placeret i ‘sårbar gravid’, selvom hun slet ikke er sårbar. Det er det eneste tilbud, som gravide med funktionsnedsættelser kan tilbydes. I resten af graviditeten oplever hun, hvordan det føles at falde udenfor normalen, og hvordan hun bliver nødt til at være ekspert i sin egen funktionsnedsættelse. På grund af funktionsnedsættelsen skal Susanne have kejsersnit, men operationen er risikabel og kræver hjælp fra flere forskellige speciallæger. Under operationen hører Susanne obstetrikeren sige “Hvis det her ikke lykkedes, hvad er så plan B?”. 

Hør Susanne fortælle om sine to graviditeter og fødsler, der begge har været præget af komplikationer og en krop på overarbejde. 

Du kan støtte arbejdet med podcasten på www.Patreon.com/efterveer